Followers

Thursday, August 7, 2014

Perjalanan

Banyak benda dah berlaku

Dah lama sangat tak update blog ni
And i have no idea, ada lagi tak yang view blog ni...
Kadang-kadang ada juga kawan-kawan mintak buat entri macam dulu-dulu
Gila dan sengal
Pagi-pagi mesti nak baca before buat kerja... Katanya...
Tapi itu Zaman Silam dik...
Zaman kegemilangan ala-ala Zaiton Sameon gituw
Sekarang akak, eh silap. Sekarang saya dah bersara kot.

Kehidupan
Kita ni nak hidup kena sabar banyak
Dengan karenah manusia-manusia sekeliling
Ada yang Pentingkan diri
Ada yang menyusahkan kau
Ada yang tikam kau dari blakang
Ada yang tak bayar gaji kau 2 3 4 bulan
Ada yang Langgar kreta Import kau
Ada yang curi Pasu Bunga mahal kau
Ada yang rampas laki kau
Ada yang burukkan nama kau
Itulah Kehidupan
Semua berlaku ada sebab

Macam jugak la dengan saya ni.
Diperlakukan dengan benda yang kadang-kala tak masuk akal
Tapi cuba bertahan dengan karenah Manusia itu
Berpura-pura Baik
"Nanti di akhirat kena soal" Katanya
Tapi perbuatan kau tu, yang hai rasa nak je taip satu persatu kat sini
Kau tak ingat pulak.

So, Senyumlah hari ini, kerana esok belum tentu ada senyuman untuk kita....
Biar 1 dunia benci kita, asalkan kita ingat pada yang Satu....
 

1 comment:

Jane said...

ahkak tolong laa jgn bersara
nanti kittew winduuu taw