Followers

Monday, August 6, 2012

Stay The Same

Assalamualaikum

Raya dah nak dekat
Ramai daripada korang dah mula beli baju raya, kasut raya, beg raya atau apa-apalah
Yang student ke, yang takde keje ke, ataupun yang dah bekerjaya
Semua mesti dah mula nak membeli belah kan?

Saya?
Jangan ditanya baju warna apa?
Kasut berapa pasang
atau apa yang dah beli?

Takde beli apa-apapun lagi
Ada juga pergi tengok-tengok
Tapi takde hati pun nak beli
Takde niat pun nak beli

Kalau tahun-tahun sudah, sayala yang paling awal kot nak membeli belah
Baju nak sedondon dengan family
Kasut semua
Tapi tahun ni rasa untuk membeli tu takde.
Pakai jelah apa yang ada

Minat membeli belah tu pun dah semakin pudar
Just beli yang penting je skarang
Kenapa saya jadi macam ni?
Ntahlah, mungkin faktor usia.

Alhamdulillah
Sekarang duit tu dah tak banyak keluar untuk benda tak berfaedah

 Beli Barang keperluan harian je..

Note: say no to shopping sakan to me... 
 

7 comments:

Qhaifa Nur said...

seronoknya bershopping......

Cikgu Ma said...

saya dah siap baju sebelum pose lagi...jahit sendiri =)

i'm shin... i'm inesen said...

faktor usia?? ececeh.. baguslah...

mr.syazwan said...

dtg kl jom shopping raya jomm

hehe

icee-yah said...

Suka semua dlm troli tu:-)

ieda said...

pulakkk
kenapa dik ??
where is ur mood ??

jgn macam tuu
persiapan itu perlu
tanda kita meraikan kejayaan kita
x banyak ala kadar itu lebih baik
yg di tuntut adalah sederhana
bukan x ada langsung ;)
alhamdulillah kalau dah boleh membezakan faedah dan pembaziran itu ;))

Cik TeN10 said...

Sy pn blom beli apa2 lagi pun..dok menghitung hari nak pulang ke tanah air je ni..excited nak jmpa family nk merasai suasana kg setelah setahun tak pulang.. :)