Followers

Tuesday, July 31, 2012

Mempersoalkan

Assalamualaikum
 
*Kebiasaan*

~Kadang kala saya akan bekerja di hari ahad. Walaupun itu adalah hari cuti saya.

~Kadang kala saya akan bekerja sampai lewat malam. Walaupun itu masa tidur saya.

~Kadang kala saya akan bekerja sampai jam 1 atau 2 pagi. Walaupun sepatutnya saya sudah lena di buai mimpi.

~Kadang kala saya akan bekerja ketika orang lain berhari raya... walaupun cuti raya saya ada.

~Dan kadang kala saya datang ke pejabat walaupun itu adalah hari saya bercuti.


Pengalaman kerja dengan banyak Company
buat saya jumpa sikap sesetengah manusia yang tidak sabar
Mudah merungut dan menjatuhkan maruah sendiri dengan meninggikan suara di hadapan orang ramai.
Malah ada yang suka menipu, dan tidak mahu membayar hutang
 
Manusia memang banyak ragam
Ada yang baik dan ada yang sebaliknya
 
Saya cabar diri saya untuk cuba apa yang saya ingin cuba
Dan bertukar banyak tempat kerja untuk jadikan pengalaman
Alhamdulillah apa yang saya lakukan itu tidaklah sia-sia
Sedikit sebanyak membantu saya hari ini...

Note: Jangan merungut kalau kerja on sunday.
Atau pun Public Holiday...
Ada orang yang kerja Hari Raya lagi... Rilex aje...

6 comments:

Qhaifa Nur said...

satu cabaran....
yang penting nawaitu kita......

vidadarisakura said...

serius aku mau try pindah2 kerja. tapi nda berani. huhu

Edy Fee said...

tapi pgalaman tu la best,.....byk pengalaman byk pengetahuan..aku pnah keje 2 company he

icee-yah said...

Betultu:-)setuju

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

satu cabaran kan... :)

wahida said...

aku ni pun keje jumpa ngan ramai pelanggan yg macam2 kerenah...mmg kena byk2 sabar...huhu...