Followers

Monday, October 22, 2012

Sahabat

Today saya ingin Bercerita tentang Seorang Sahabat
Sahabat saya yang agak best dan baik


His name is Glen Mason

Dia ni kawan saya sejak skolah menengah lagi
Dulu kami tak rapat
Kami satu klas masa tingkatan 4 kot
In 2002 rasanya

Dia ni baik, agak pendiam
dan agak tak banyak cakap
Tapi dia punya bahasa inggeris cun
Masa skolah tak tau pun yang dia ni good in English

Lepas baca blog dia, saya rasa terkejut sebab pengunaan bahasa inggeris dia memang hebat

Dia ni minat sangat dengan dunia photografi
Dan gambar yang dia ambil memang cun
Tak dinafikan

Banyak gile kot kenangan dengan dia

Anyway, Glen i know u read this
 I just  want to say Thanks for everything n thanks sebab jadi kawan yang baik

So enjoy story about him

~ Ingat lagi masa skolah saya rasa segan nak tegur-tegur dia

~Glen ingat lagi yang kita jalan kaki bila balik skolah nak pergi bus stop. Kalau hujan memang 'Syurga' kan? Sejuk.

~Saya selalu pinjam majalah kreta from u kan?

~Ingat lagi yang 1st time saya hantar u balik rumah? Naik si kancil..
U said kancil x boleh sampai u house, 4x4 only...

~And last year u show me the jalan masuk u house. Fine, memang meninggal la kancil kalau masuk.

~U have so many car, i mean tukar-tukar. Paling saya minat, your Proton Wira SE.
And Perodua Kembara.

~I still remember your windows phone. Paling cangih masa tu. Coklat, tp haha, saya x pandai pakai.

~I like u Camera DSLR, boleh wariskan ka?

~Thanks sebab selalu bawa jalan-jalan. Dan makan.

~Ingat lagi kita pergi ambil gambar jam 1 pagi? Tapi serius gambar tu memang cun.
Atas jambatan.

~Bakso makcik tu sedapkan? n your always order kaki. Omg.... No komen la...

~Ingat lagi kita makan ice cream sampai 4 biji, (Biji ka? what ever)

~Ingat lagi kita Photoshoot dekat tepi pantai? dengan Awang, Wong, Tima... Bulan puasa.
Kampung Pimping.

~Thanks sebab selalu datang my house kalau hari raya.

~Stil remember, 'nenek kirim salam kau'. LOL

~I feel so funny when u said i use Samsung Galaxy. padahal CSL ja. LOL

~Siapa sudi layan me buat lawak, gila-gila dan nangis even sebab benda kecil (Sangat budak-budak)
You the one.

~You said me seorang yang Lucu/Lawak. What ever, bukan macho dan budiman? Lol. Vomit.

~Rugi la u tak boleh makan seafood. Sangat.

~Ingat lagi kita pergi bukit Cocol malam-malam buta, and signboard punya kes?
Jahatkan u ketawakan saya...

~Kita sama-sama berangan mau naik and drive kreta Sorento tc kan? Lol
(I wish dia tak baca blog ni)

~Ingat lagi masa saya jadi u model last year, photoshoot sampai hilang glases u father. That time im so scared like 1 2 cry. Nasib baik dapat ganti baru.

~Ingat lagi masa kita makan keropok lekor dengan Nana. Keropok lekor tu best.
I dont care la if orang cakap kuat makan or what ever.

~Im so sorry sebab pernah buat u angry like angry bird.

~Bisnes kita apa crita? hahahaha

~Ok, sebenarnya saya sangat jeles dengan u LCD TV, walaupun (Hikk, u know what i mean)

~Please bawa saya pergi Library lagi, sebab? Study kan? (Studyla sangat)

~Kita sama-sama minat kereta, tapi kreta yang u minat sangat Mahals dan Tidak mampu Milik. Sangat.

~Oh i forgot, still remember yang kita sambut birthday sama-sama?
Ada kek 2 tingkat dan cup cake

~Bday kita pun dekat-dekat, saya 25 april and you 28 april.
Kan?

~Walaupun kita agak rapat tapi seriously kita jarang bergambar bersama, sebab u always ambil gambar me. So siapa ambil u picture? Kan?

*Sebenarnya banyak lagi kenangan bersama sahabat saya yang sorang ni, tapi letih nak taip.
So sampai sini sajalah....

*Semoga persahabatan ini kekal selamanya hingga ke akhir hayat.
Dan kalau ditakdirkan nanti kita kahwin dengan pasangan masing-masing dan ada anak,
anak kita pun mesti jadi best friend ok. Hahaha


*Thanks Glen sebab sudi berkawan dengan saya yang agak sengal ni.
Life must be happykan?
So kesengalan saya di sini adalah penghibur buat kamu semua...

8 comments:

izfanora said...

sayu baca entry nie.. sgt jujur dan mendalam.. sahabat..

missya ツ said...

bestnyaa..teringat pulaa dekat sahabat syaa..
sekarang masing-masing busy
and dy pun da kahwin ade anak sorang..
Rindunyaa zaman akrab dengan sahabat baik..
zaman muda mudi ..

khairul said...

nice entry bro

Ms. Z said...

Ingatan kudus kepada someone. I like :)

mr.syazwan said...

tak mahu paparkan muka dia ke?

nak gak kenal

hehe

WanFadhilah said...

aku nk jadi cam glen gak bleh?
tpi kita xprnh jmpa pun kan.. huhuu

Edy Fee said...

bgus la ade shabat baik ..syokk mwoo

Anonymous said...

i didnt know much about my bestfren, but we r bestfren indeed :) nice entry bro...such a long tyme didnt visit dis blog XD - Lyn_Azlinah