Followers

Friday, October 19, 2012

Its Happy Family

Assalamualaikum

Sejak akhir-akhir ni saya minat sangat tengok cerita Keluarga Iskandar
Sebab saya rasa crita tu kelakar sangat
Dan lakonan mereka natural
Paling suka dengan watak Kak Ngah lakonan Susan Lancaster

Keluarga Iskandar mengisahkan seorang ibu tunggal, Mak Jah dan kisah kehidupannya bersama anak dan menantunya serta cucu-cucu.

Dialog paling melekat kat kepala otak saya dari cerita ni ialah

"Kalau Sal anak angkat, nak nak lari dari rumah".

Macam manala perasaan mereka-mereka yang tiba-tiba tau mereka adalah anak angkat.
kalau diberitahu dari kecik takpa
Kalau dah besar baru tau?
Mesti sedihkan?


Keluarga ni macam laut jugak
Kadang tenang, kadang kala bergelora
Jangan 'Tsunami' sudah...

5 comments:

mr.syazwan said...

tiada kesempatan untuk menonton

hhuhu

Qhaifa Nur said...

oleh beritahu dari kecil supaya tidak jadi begini besar nanti.....

ZWAN SABRI said...

yeah! Zwan pun suka tengok jugak Keluarga Iskandar.. Movie tu macam dekat sangat dengan hidup masyarakat kita.. :)

Edy Fee said...

lucu la gaya yang chinese tu ckap dlm citer ni

Haris Zuhaina said...

Susan lancaster tuh dah masuk Islam ka? siap bismillah bagai...